Colectia de poze animals4ever.3xforum.ro
Total 183 poze.

Inainte

 
renii se gasesc aproape de polul nord, pe aproape toate din asia, europa si america, numai in zoneleRenii se gasesc aproape de Polul Nord, pe aproape toate continentele din imprejurimi: Asia, Europa si America, numai in zonele cu tundra arctica, si in padurea nordica (in Rusia, Canada, nordul Chinei, Scandinavia si Alaska). Au aspectul asemanator cu al unui cerb mai mic, dar au mai multe kilograme decat acesta, aparand mai grasi. Copitele renului sunt mai late, ceea ce impiedica scufundarea animalului in mlastinile care se formeaza in sezoanele mai calduroase. Blana este de culoare gri-bej in timpul iernii si cafenie pe perioada verii. In zona gatului si cefei are culoarea albicioasa-galbui, iar coada este marcata cu o dunga alba care are rol de semafor care ghideaza renii in recunoasterea intre ei. Desi blana renului este deasa si cu firul lung, nu da impresia de lana. Blana acestor animale retine aerul, ajutand astfel la incalzire si inot. Vara culoarea blanii se inchide, iar iarna se deschide. Interesant in ceea ce-i priveste pe reni este faptul ca atat masculii, cat si femelele isi pierd coarnele vara. Cand acestea incep sa creasca din nou, sunt acoperite de piele si blana cu peri scurti, fiind foarte moi. Cu timpul, insa, se intaresc, iar pielea si blana care le acoperea cad. Renul are o inaltime de 100 de cm, iar greutatea de aproximativ 150 de kg. Desi este greoi, acest animal poate alerga fara probleme. Sunt capabili sa alerge cu o viteza de 20-25 km/h. Renii traiesc diferit in functie de zona in care se afla. Astfel, in Asia si Europa sunt grupati in colonii de femele cu puii lor. La conducerea acestor grupuri se afla o femela mai batrana. In aceste zone renii suporta prezenta omului, fiind aproape domesticiti. Oameni ii utilizeaza pentru tractiune, sau pentru lapte, carne si piele. Reni salbatici se mai pot gasi in America. Membrii grupului isi pasteaza un loc prestabilit chiar si in timpul deplasarii, pastrand in interior si protejand renii puternici si mamele cu puii lor. Sunt vanati de numeroase carnivore ce traiesc in acele zone, printre care se numara ursul, lupul, vulpea si altii. Pentru a se apara renii fie isi folosesc coarnele, fie alearga din fata pericolului, viteza mare pe care o pot atinge constituind un avantaj considerabil. Renul este un soi de sanitar, deoarece se hraneste cu licheni, plante de care alte rumegatoare nu se apropie. Consuma si iarba, dar nu o gasesc foarte des in locurile unde traiesc. Lichenii sunt gasiti indiferent de anotimp, iarna fiind scosi la suprafata cu ajutorul coarnelor si copitelor renilor. In Finlanda renii poarta denumirea de "Poro".
27.08.200821KB
:cool: liliacul:cool:
05.09.200825.5KB
:cool: porcul:cool:
05.09.200825.8KB
:cool: oaie:cool:
27.08.200819.1KB

 
somnul traieste in toate apele europei, in rauri, lacuri si balti de ses si de deal. este consideratSomnul traieste in toate apele Europei, in rauri, lacuri si balti de ses si de deal. Este considerat cel mai mare peste de apa dulce care traieste la noi, in mod curent atingand 1 metru si 5-6 kg, dar putand ajunge chiar si la 50-100 kg. Este unul dintre pestii cel mai usor de recunoscut, datorita capului turtit de sus in jos, gurii mari, plina de dinti marunti, care sunt dispusi pe ambele falci si sunt indreptati spre inapoi. Pe falca superioara are o pereche de doua mustati lungi, iar pe cea inferioara patru mustati scurte, folosite la pipait, indreptate in jos. Somnul este un peste in general nocturn, ce are ca principale simturi pipaitul (folosindu-se de cele 6 mustati), auzul (percepe imediat zbaterea momelii vii in carlig) si mirosul (sesizeaza momeala). Vazul este slab, ca urmare a traiului pe fundul apei, cu lumina putina; ochii s-au atrofiat, fiind foarte mici. Astfel, pipaitul impreuna cu mirosul compenseaza vederea slaba, acestea fiind adaptari la viata in apa adanca si tulbure, cu fund malos. Corpul este oval, alungit, comprimat lateral. Nu are solzi, pielea fiindu-i protejata doar de un strat gros de mucus protector, extrem de alunecos. Prezinta doua inotatoare dorsale, cea anterioara fiind prevazuta cu radii mari, spinoase, iar cea posterioara cu radii moi, articulate. Coada este lunga, inotatoarea anala intinzandu-se pe toata lungimea ei. Culoarea este cenusiu marmorat, cu burta alb-murdar. Culorile se modifica si in functie de culoarea dominanta a mediului in care traieste. Pe timpul zilei sta ascuns in cotloane, gropi, langa arbori cazuti, bolovani mari, confundandu-se cu mediul. Noaptea pleaca la vanatoare, de multe ori auzindu-se loviturile de coada cu care isi imobilizeaza prada in noptile de vara. Adultul este singuratic, fiind un peste teritorial, fidel locului in care s-a nascut. Peste rapitor, somnul se hraneste cu larve de insecte, rame, viermi, broscute, pestisori si cu animale moarte, pe care le gaseste cu ajutorul mirosului, fiind un sanitar al apelor. Iarna intra la iernat, in gropi adanci, in aceleasi gropi intalnindu-se somni de toate dimensiunile, de la somotei de 1 kg pana la somni de 40 kg. Dimensiunea minima a somnului care poate fi prins este de 50 cm.
27.08.200813.8KB
tiramisu preparare: rapid
nr. portii: 6
calorii: 500 zile de nastere, cina romantica, consacratTIRAMISU Categorie: Prajituri Specific: italian Timp preparare: rapid Nr. portii: 6 Calorii: 500 cal. Evenimente: Zile de nastere, Cina romantica, Single Status: consacrat Tiramisu este un desert traditional italian - nu necesita mult timp pentru preparare dar impresioneaza prin aspectul deosebit. Cei care nu savureaza cu placere deserturile foarte dulci vor fi in mod sigur incantati de Tiramisu. Ingrediente 400 g piscoturi Savoiardi 250 g crema Mascarpone 4 oua 4 linguri zahar 3 cescute de cafea tare (espresso) fara zahar cacao pentru ornat Mod de preparare Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare; Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul; Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana se umfla; Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare; Nu folositi mixerul pentru ca albusurile se vor lasa; Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putin coniac sau rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele; Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema; Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema; Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte.
11.09.20086.5KB
ursul polar se gaseste mai ales in cercul arctic, dar si in regiunea nordica a europa, america siUrsul polar se gaseste mai ales in Cercul Arctic, dar si in regiunea nordica a continentelor Europa, America si Asia. Sta mult timp in apa sau pe gheata marii. Este foarte mare, iar picioarele sunt adaptate mersului pe gheata, terminandu-se cu 5 gheare incovoiate. Blana si parul sunt si ele un ajutor pentru inot. Ursul alb este cel mai greu dintre toate speciile de ursi si printre primele mamifere ca marime, cantarind intre 350 kg si 680 kg. Desi de cele mai multe ori acesti ursi traiesc singuri, se formeaza uneori si anumite grupuri, alcatuite, mai ales, din mame si pui. Acestia din urma sunt destul de firavi, nascandu-se cu ochii inchisi si acoperiti doar de o blanita fina. Abia in prima luna deschid ochii, iar capacitatea de a merge apare dupa 2 luni. Nu are dusmani si nici mari probleme, datorita faptului ca traieste in arii inghetate, unde nu exista vietuitoare mai puternice decat el. Este totusi atacat de oameni care il vaneaza pentru grasimea lui. Datorita faptului ca este singurul urs cu corpul alcatuit perfect pentru mediul acvatic, in mod stiintific este denumit "urs de mare". Acest urs nu are o locuinta stabila, alocand mult timp cautarii hranei. Se hraneste cu foci, peste, morse si uneori chiar si iarba de mare. Ursul are nevoie sa consume 2 kg de hrana pe zi pentru a se putea mentine. Lipsa unei locuinte este compensata de un strat gros de untura care inveleste corpul ursului polar si o blana cu par des. Pielea acestui mamifer este neagra. Ursul polar are numeroase calitati, dand dovada de inteligenta si de metode rapide de rezolvare a problemelor. Are vederea foarte buna sub apa, este un bun vanator si un excelent inotator. Ursul polar este cel mai mare mamifer carnivor din lume.
27.08.200813.3KB
:cool: vaca:cool:
05.09.200836.9KB

 
acesta e al meu....shi cine vrea sa se inscrie :nod:  :nod:  :nod:  :nod: forumurile voastre acesta e al meu....shi cine vrea sa se inscrie :nod: :nod: :nod: :nod:
11.09.200841.6KB
pestele clovn are o culoare portocalie cu trei dungi albe. aceste dungi sunt adesea marginite dePestele clovn are o culoare portocalie stralucitoare, cu trei dungi albe. Aceste dungi sunt adesea marginite de culoare neagra. Dimensiunea lui este in medie de 9cm si traieste in grupuri la adapostul oferit de anemone. Pestele Clovn poatrta si numele de pestele anemona, datorita relatiei speciale pe care o are cu aceasta planta. Cel mai popular peste clovn este cel cu coada galbena, numit si amphiprion clarkii. El se adapteaza repede in acvariu, iar ceea ce il face atat de dorit este nuanta sa. Cei mai rari sunt pestii clovni rosii, sau amphiprion ephippium, cu un colorit puternic. Subfamilia amphiprioninae cuprinde 27 de specii. Pestele clovn traieste in oceanul Pacific, in partea de vest, preferand locurile ascunse si pietrele. In cazul in care pestele clovn traieste in acvariu, se intelege foarte bine cu toate speciile de pesti.El prefera acvariile mijlocii . Aceasta specie de peste se adapteaza repede la mediul in care traieste si de aceea se poate lipsi de anemona. Pestele clovn se hraneste atat cu alge cat si cu carne, ceea ce ne spune despre el ca este un peste omnivor. Daca traieste in acvariu, pestele trebuie hranit de 2 sau 3 ori pe zi cu mancare marina de calitate. In mod normal o femela are mai multi parteneri iar atunci cand moare, unul dintre masculi isi schimba sexul si devine femela pentru a o inlocui. Pestele clovn isi depune ouale pe orice fel de suprafata plata, bineinteles la adapostul anemonelor. Masculul le pazeste timp de aproape 10 zile pana ies pestisorii.
27.08.200830.9KB
:cool: elefant:cool:
27.08.200865.9KB
femela a (denumire gallus gallus, mai ales sub denumirea la plural, de pui sau gainaFemela adultă a păsării domesticite (Denumire ştiinţifică Gallus gallus, vedeţi Găină (pasăre)) cunoscută, mai ales sub denumirea generică, la plural, de pui sau găini.
03.09.20082.1KB

 
:cool: cangur:cool:
27.08.20085.3KB
:cool: zebra:cool:
27.08.200829.6KB
:nod:  :nod:  :nod:  :nod: animlalele preferate:nod: :nod: :nod: :nod:
11.09.200844.9KB
porumbelul (columbia palumbus) este o pasare ce face parte din familia inca din cele mai vechiPorumbelul (Columbia palumbus) este o pasare ce face parte din familia Columbidae. Inca din cele mai vechi timpuri porumbelul a fost foarte apropiat de oameni, fiind folosit de acestia drept mesager. Aceste pasari pasnice si prietenoase au continuat sa traiasca in preajma oamenilor pana in prezent. Porumbelul este cea mai raspandita pasare de talie mijlocie din Europa. Corpul lui este indesat si are forma aerodinamica, fiind acoperit cu pene, fulgi si puf frumos colorate. Capul porumbeluli este mic si are un cioc scurt cu care isi ciuguleste hrana. O buna parte din porumbei sunt vegetarieni si se hranesc cu seminte, fructe sau frunze. Majoritatea porumbeilor sunt foarte buni zburatori datorita ritmului alert cu care isi misca aripile si de asemenea datorita oaselor usoare umplute cu aer. Acestia isi construiesc cuiburile in copaci sau chiar pe pamant si sunt construite doar din bete si crengute. Cuiburile porumbeilor sunt foarte fragile si nu ii ajuta sa se apere de cei mai mari dusmani ai lor si anume uliul si soimul. Ouale porumbeilor sunt clocite atat de femela cat si de mascul. Din momentul in care puii ies din ou si pana cand acestia sunt capabili sa-si procure singuri hrana, ei sunt hraniti cu un lichid alb, secretat din gura femelei. In lume exista aproximativ 300 de specii de porumbei din care cele mai cunoscute sunt: porumbeii domestici, porumbeii de stanca, porumbeii indoliati, porumbeii sfinifex si porumbeii multicolori.
27.08.20088.4KB

 
:cool: pelican:cool:
27.08.200828.6KB
liliacul este un mamifer ce face parte din familia el este singurul mamifer zburator si astaLiliacul este un mamifer ce face parte din familia Chiroptera. El este singurul mamifer zburator si asta datorita faptului ca membrele lui anterioare sunt dezvoltate ca niste aripi. Corpul liliacului este de cele mai multe ori indesat cu gatul scurt, capul gros si o gura larga. De asemenea, ceea ce il face sa zboare este structura lui formata din membre superioare si membrana subtire, bogat vascularizata, ce uneste degetele si corpul. Liliecii pot zbura mult mai repede si pot face mai multe manevre in aer decat pot pasarile, datorita faptului ca aripile lor sunt foarte subtiri. In intreaga lume exista aproximativ 1100 de specii de lilieci. Aproximativ 70 % din ei sunt insectivori, iar restul fructivori si carnivori. Liliecii carnivori exista intr-un numar foarte mic si se hranesc cu specii de lilieci mai mici sau cu pasarele. Aceasta specie de mamifer joaca un rol ecologic extrem de important in polenizarea unor flori, deoarece transorta seminte si ajuta de asemenea si la reglarea populatiilor de insecte. Un lucru interesant este modul in care un liliac isi vaneaza hrana. Acesta isi localizeaza prada emitand ultrasunete si apoi ascultand ecoul, acest proces fiind numit ecolocatie. Cel mai dezvoltat simt al liliecilor este auzul, simt cu care reusesc sa se orienteze foarte bine. Urechile lor sunt mari, iar in dreptul unghiului intern o expansiune cutanata de forma variabila, numita tragus (urechiusa), iar in dreptul unghiului inferior extern o proeminenta mai putin variabila numita antitragus. Liliacii se reproduc o singura data pe an, iar atunci cand femela naste, aduce pe lume doi pui vii golasi, cu pleoape lipite. :rusine:
27.08.20089KB
:nod: casa mea de vacantza:nod:
21.09.200848.6KB
exista in jur de 3000 de specii de serpi, ce pot fi dupa corpul neobisnuit de lung si de ingust,Exista in jur de 3000 de specii de serpi, ce pot fi recunoscuti dupa corpul neobisnuit de lung si de ingust, lipsit de membre. Avand o alcatuire interna foarte diferita de a altor reptile, serpii prezinta o coloana vertebrala foarte lunga, cu multe perechi de vertebre. Majoritatea speciilor neveninoase (sarpele de casa, sarpele inelat, sarpele jartiera), isi folosesc coltii indreptati catre inapoi pentru a apuca si fixa prada. Serpii veninosi sunt raspanditi in intreaga lume, mai ales in regiunile tropicale si isi folosesc coltii special adaptati pentru a injecta veninul in prada. Cei mai periculosi serpi veninosi apartin familiilor de vipere si cobre. Anumite specii de serpii veninosi au pielea viu colorata, pentru a-si avertiza potentialii agresori ca sunt periculosi, iar anumite specii inofensive, imita culorile rudelor lor periculoase, pentru a-i pacalii pe eventualii agresori si a-i convinge sa ii evite. Desi nu este un sarpe veninos, pitonul verde de arbori este renumit pentru agresivitatea sa, putand provoca rani foarte dureroase; este echipat cu colti lungi, indreptati inapoi, care strapung penele pasarilor care alcatuiesc principala sa hrana. Caracteristica acestei specii este trupul gros cu o lungime de circa 1,5m. Este o specie care se poate inmulti in captivitate, preferand sa se hraneasca, sa bea apa si chiar sa se inmulteasca intre ramurile arborilor, in loc sa coboare pe sol. Pitonii verzi se gasesc in padurile tropicale din Papua Noua Guinee, cateva insule indoneziene si in extremitatea nord-estica a Australiei. Cobra regala, cel mai mare sarpe veninos din lume, traieste in paduri tropicale, mlastini si zone cu vegetatie densa din Asia de Sud si Sud-Est, din India pana in China si Malaezia, Indonezia si Filipine Printr-o simpla muscatura, poate injecta o doza uriasa de venin care poate ucide un elefant sau 20 de oameni. Cand se simte amenintata de om, cobra regala se indeparteaza, iar cand se simte incoltita isi ridica de la pamant pana la o treime din corp (adica pana la 2 metri) si isi umfla gluga Fiind o specie ovipara, cobra regala este unicul sarpe care construieste cuiburi adevarate pentru ouale sale (20-40 oua), folosind frunze. Femela isi pazeste cuibul, devenind foarte agresiva fata de orice intrus, pana cand ouale se dezvolta complet. Sarpele cu clopotei este o specie de sarpe veninos care traieste in America de Nord, avand o lungime de pana la 2 metri, a carui coada este prevazuta cu solzi cornosi ce produc un zgomot caracteristic. Sarpele de casa este un sarpe neveninos, lung de circa 1,60m, cu doua pete de culoare galbena pe ceafa, ce traieste mai ales in regiunile inundabile pe langa casa. Traieste in locuri uscate si calde, insorite, mai rar prin locuri umede. Se hraneste cu carabusi, soparle, soareci de camp, pasarele. Femela depune prin August cate 2-15 pui, reproducandu-se dupa 4 ani. Cand sarpele se taraste prin iarba cautand o prada, el verifica permanent aerul incarcat cu limba sa bifurcata si unduitoare transferand particule la un receptor special din cerul gurii numit organul lui Jacobson. Acesta analizeaza compozitia chimica a particulelor, permitandu-i sarpelui sa ia urma prazii.
27.08.200823.3KB

 
broasca testoasa este o reptila renumita atat pentru structura carapacei cat si pentru viata lungaBroasca testoasa este o reptila renumita atat pentru structura carapacei cat si pentru viata lunga pe care o duce. Sunt sute de specii de broaste testoase pe glob, de la cele mai mari din insulele Galapagos, ce pot ajunge pana la 2 metri si jumatate, pana la cele mai mici de numai 10-15 cm. De-a lungul timpului a fost studiata carapacea broastei testoase, ea fiind un scut ce le apara de pericole. Una dintre cele mai cunoscute boaste testoase este broasca testoasa de uscat, adaptata la mediul terestru. Ea traieste in paduri si in regiunile de stepa si este foarte usor recunoscuta dupa corpul ei scurt. Capul, gatul, picioarele si coada sunt acopetite de o piele solzoasa cenusie, iar coastele si vertebrele sunt crescute odata cu carapacea. Aceste reptile sunt animale greoaie ce se deplaseaza greu din cauza conformatiei. Hrana testoaselor de uscat consta in ierburi, fructe, insecte, melci si viermi. Testoasele de uscat se apara cu ajutorul carapacei retraganduse in interiorul ei cu tot corpul. O alta specie este broasca testoasa de lac ce traieste in balti si foarte rar pe uscat. Spre deosebire de broasca testoasa de uscat, aceasta este carnivora, are degetele unite prin membrana interdigitala si are carapacea mai turtita si o culoare negricioasa. Broasca testoasa de mare este de asemenea o specie renumita. Ea traieste in apele marilor si inoapta cu ajutorul picioarelor care se dovedesc a fi adevarate vasle. Aceasta broasca are carapacea mai putin bombata, iar placile osoase sunt mai putin sudate. Broastele testoase de mare isi depun ouale in nisipul de pe plaja.
27.08.200812KB
:cool: canar:cool:
27.08.200814KB
:cool: soparla:cool:
03.09.200851.6KB
:cool: camila:cool:
04.09.200844.7KB

 
:cool: pasari:cool:
27.08.200812.1KB
se gaseste in desert, in asia sau africa de nord. corpul acesteia este adaptat pentru viata inSe gaseste in desert, in Asia sau Africa de Nord. Corpul acesteia este adaptat pentru viata in desert. Are picioarele subtiri, foarte potrivite pentru mersul in nisip, iar fata si gatul sunt lungi. Pleoapele o protejeaza de nisip. Poate atinge inaltimea de 2 m (2,50 m pana la cocoasa) si lungimea de 3 m. Ajunge la greutatea aproximativa de 700 kg. Traieste impreuna cu familia, atingand varsta medie de 30-40 de ani. Se hraneste cu tot ce gaseste in desert: plante, graunte, frunze uscate, curmale. Pentru a se apara de dusmani camila isi foloseste gura pentru a musca sau chiar scuipa, iar daca pericolul este mare ajunge sa-si calce atacatori in picioare. Se cunosc 2 tipuri de camile: Dromaderul (sau camila araba) care are o singura cocoasa si se intalneste mai mult in desert si camila Bactrian care are 2 cocoase. Desi se crede ca in cocoasa camila isi pastreaza apa, acest lucru este fals. Cocoasa ii foloseste pentru a stoca energie pentru momentele in care nu gaseste mancare. Camila este supranumita "vaporul desertului" pentru modul in care se misca, desi multi sunt de parere ca aceasta porecla ii provine din posibilitatile de trasportare de care da dovada. Desi multe animale mor daca isi pierd un sfert din greutatea corpului, camila poate slabi aproape jumatate din greutatea corpului fara sa apara consecinte serioase. Poate bea apa salcie sau sarata, iar cand da de aceasta este capabila sa ingurgiteze in 10 minute o cantitate egala cu o treime din greutatea corpului ei.
27.08.200814.2KB
ghepard ghepardghepard
19.09.200811.4KB
:uimit:  :rolleyes: cal:uimit: :rolleyes:
20.09.200845.9KB

 
iepurele se gaseste in aproape toate exceptie facand s-a adaptat la diferite climate si (in paduri,Iepurele se gaseste in aproape toate continentele, exceptie facand Antarctica. S-a adaptat la diferite climate si temperaturi (in paduri, campii, regiuni inzapezite si chiar in mlastini). Acest animal isi construieste casa in pamant, sapand adaposturi numite vizuine. Uneori iepurele prefera sa foloseasca vizuinele altor animale pentru a evita sa-si construiasca una a lui. Se intalnesc 18 tipuri de specii de iepuri, dintre care unele au nume neobisnuite, precum "coada de bumbac". Este un animal dragalas, acoperit cu blana deasa si moale. Are urechi mari si moi dar la unele specii acestea pot fi si mici si scurte. Corpul este durduliu, iar picioarele din spate sunt mai lungi si mai puternice decat cele din fata. Pentru a se apara de pradatori se foloseste de capacitatea sa de a alerga foarte repede. Culoarea acestor animale difera in functie de specii si de locul in care traiesc. Astfel, ei pot fi gri, maro, roscat, dar si alb sau negru. Nu este foarte mare, avand lungimea cuprinsa intre 25-50 cm si cantarind in jur de 7 kg. Iepurii de casa depasesc aceasta greutate, datorita faptului ca sunt mai bine hraniti si nu alearga in comparatie cu cei salbatici. Poate trai singur sau in colonii. Se hraneste cu morcovi (preferatii lui), iarba, salata, varza si alte plante. Pentru a ajunge la alimente intra de multe ori in gradinile oamenilor. Desi ii place sa rontaie, iepurele nu face parte din categoria rozatoarelor, avand 4 dinti in fata, spre deosebire de rozatoare care au doar 2 dinti in fata. Este un animal nocturn, iesind din vizuina cand se lasa seara si pitindu-se la loc la primele ore ale diminetii. In cazul unui pericol, iepurii se folosesc de piciorul din spate pentru a bate toba cu el in pamant, avertizandu-i astfel pe ceilalti.
27.08.200818KB
;) camila ii tare. camila;) camila ii tare.
04.09.200834KB
tigru... tigrultigru...
04.09.200862.4KB
;)  :d tigrul;) :D
04.09.200841.8KB

 
pisica amv-uriPisica
05.09.200820.1KB
leopardul ii super! leopardulleopardul ii super!
19.09.200856.4KB
:cool: urs polar:cool:
27.08.20087.8KB
:nod: leopardul:nod:
19.09.200840.8KB

 
:cool: insecte:cool:
27.08.20086.3KB
:cool: urs polar:cool:
27.08.200814.4KB
:cool: licurici:cool:
27.08.20084.4KB
canarul este una dintre cele mai putin pasari. fiind o pasare de colivie, este usor de intretinut siCanarul este una dintre cele mai putin pretentioase pasari. Fiind o pasare de colivie, este usor de intretinut si se adapteaza foarte repede oricarui mediu. Canarul este o pasare solitara si tocmai de aceea nu este afectat in cazul in care nu are un partener de colivie. Numele pe care il poarta provine de la originea lor, si anume Insulele Canare. Micutele pasari s-au raspandit mai apoi in Insulele Madeirasi Azore. Varsta este un factor important, pentru ca un canar mascul, bine ingrijit, poate sa traiasca pana la 10 ani. Diferentierea dintre sexe este semnificativa, deoarece masculul poate ciripi mult mai frumos decat o femela. Fara indoiala si femela ciripeste armonios, insa trilurile lor sunt mai scurte decat cele ale masculilor. Un canar poate manca zilnic o greutate de seminte egala cu propria lui greutate. Amestecurile de seminte, disponibile in magazinele specializate, reprezinta hrana de baza. Colivia canarului trebuie sa fie metalica sau din plastic, usor de curatat, si sa contina un recipient pentru apa si unul pentru mancare. Locul unde asezam colivia trebuie sa fie ferit de curentii de aer rece sau cald. Sensibil si delicat, un canar bine ingrijit este cea mai adaptabila si rezistenta dintre toate pasarile cantatoare.
27.08.20087.6KB
Inainte