Animals_for_ever
Un animal după definiţia clasică este o vieţuitoare (fiinţă vie) care nu poate produce energia necesară prin fotosinteză fiind nevoit să se hrănească cu plante sau animale, necesitānd oxigen pentru respiraţie. Cele mai multe animale au organe de simţ necesare deplasării nefiind legate de un loc ca plantele. Ştiinţa care se ocupă cu studiul animalelor este zoologia. Din punct de vedere taxonomic regnul animal este o subīmpărţire īn biologie a vieţuitoarelor īn regnul vegetal (plantele) şi regnul animal, eucarioten, care sunt diferenţiate de regnul vegetal prin faptul că celula nu mai are un perete celular ci numai o membrană celulară. In mod uzual animalele sunt considerate (Metazoa) (pluricelulare) cu toate că pe arborele filogenetic apare şi grupa Protozoa care nu este o grupă monofiletică limitată, ci cuprind şi alge care ar aparţine după unii plantelor.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Animals_for_ever | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ANIMALS_FOR_EVER

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
pisy_rasfatata
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 55 ani
Animals_for_ever / Reptile / Sarpe Moderat de raluca_i_love_animals
Autor
Mesaj Pagini: 1
I_Love_Animals
Administraor - iubitor de animale si plante

Din: Animalia
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 212
Exista in jur de 3000 de specii de serpi, ce pot fi recunoscuti dupa corpul neobisnuit de lung si de ingust, lipsit de membre. Avand o alcatuire interna foarte diferita de a altor reptile, serpii prezinta o coloana vertebrala foarte lunga, cu multe perechi de vertebre.


Majoritatea speciilor neveninoase (sarpele de casa, sarpele inelat, sarpele jartiera), isi folosesc coltii indreptati catre inapoi pentru a apuca si fixa prada.

 
Serpii veninosi sunt raspanditi in intreaga lume, mai ales in regiunile tropicale si isi folosesc coltii special adaptati pentru a injecta veninul in prada. Cei mai periculosi serpi veninosi apartin familiilor de vipere si cobre.


Anumite specii de serpii veninosi au pielea viu colorata, pentru a-si avertiza potentialii agresori ca sunt periculosi, iar anumite specii inofensive, imita culorile rudelor lor periculoase, pentru a-i pacalii pe eventualii agresori si a-i convinge sa ii evite.

Desi nu este un sarpe veninos, pitonul verde de arbori este renumit pentru agresivitatea sa, putand provoca rani foarte dureroase; este echipat cu colti lungi, indreptati inapoi, care strapung penele pasarilor care alcatuiesc principala sa hrana. Caracteristica acestei specii este trupul gros cu o lungime de circa 1,5m.


Este o specie care se poate inmulti in captivitate, preferand sa se hraneasca, sa bea apa si chiar sa se inmulteasca intre ramurile arborilor, in loc sa coboare pe sol.


Pitonii verzi se gasesc in padurile tropicale din Papua Noua Guinee, cateva insule indoneziene si in extremitatea nord-estica a Australiei.

Cobra regala, cel mai mare sarpe veninos din lume, traieste in paduri tropicale, mlastini si zone cu vegetatie densa din Asia de Sud si Sud-Est, din India pana in China si Malaezia, Indonezia si Filipine
Printr-o simpla muscatura, poate injecta o doza uriasa de venin care poate ucide un elefant sau 20 de oameni.


Cand se simte amenintata de om, cobra regala se indeparteaza, iar cand se simte incoltita isi ridica de la pamant pana la o treime din corp (adica pana la 2 metri) si isi umfla gluga


Fiind o specie ovipara, cobra regala este unicul sarpe care construieste cuiburi adevarate pentru ouale sale (20-40 oua), folosind frunze. Femela isi pazeste cuibul, devenind foarte agresiva fata de orice intrus, pana cand ouale se dezvolta complet.


Sarpele cu clopotei este o specie de sarpe veninos care traieste in America de Nord, avand o lungime de pana la 2 metri, a carui coada este prevazuta cu solzi cornosi ce produc un zgomot caracteristic.

Sarpele de casa este un sarpe neveninos, lung de circa 1,60m, cu doua pete de culoare galbena pe ceafa, ce traieste mai ales in regiunile inundabile pe langa casa. Traieste in locuri uscate si calde, insorite, mai rar prin locuri umede. Se hraneste cu carabusi, soparle, soareci de camp, pasarele. Femela depune prin August cate 2-15 pui, reproducandu-se dupa 4 ani.


Cand sarpele se taraste prin iarba cautand o prada, el verifica permanent aerul incarcat cu limba sa bifurcata si unduitoare transferand particule la un receptor special din cerul gurii numit organul lui Jacobson. Acesta analizeaza compozitia chimica a particulelor, permitandu-i sarpelui sa ia urma prazii.

sarpe exista jur 3000 specii serpi, pot dupa corpul neobisnuit lung ingust, lipsit membre. avand Administraor - iubitor de animale si plante

23.3KB


_______________________________________


pus acum 16 ani
   
raluca_i_love_animals
Moderator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 137


sarpe

49.8KB


_______________________________________
Y love animals

pus acum 16 ani
   
Tigrul
Animal feroce

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 88


sarpe

91.8KB


_______________________________________




pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la